Upiekłam biszkopt rzucany o smaku kakaowym (przygotowane ciasto piekłam w trzech osobnych foremkach aluminiowych o średnicy 20 cm).
Jak dotąd najlepszy przepis na niego znalazłam na www.mojewypieki.com .
To, z pewnością, jedna z moich ulubionych stron z pysznymi przepisami :)
Blaty ciasta nasączyłam gorzką herbatą wymieszaną z zalewą marcepanową.
Następnie przełożyłam je serkiem mascarpone (około 380g) zmiksowanym z nutellą (duża łycha) .
Na wierzch masy poukładałam czereśnie, wcześniej kandyzowane w zalewie z marcepanem.
Wierzch i boki tortu również pokryłam masą z serka i nutelli. Następnie pałeczki czekoladowe poprzycinałam na wysokość tortu i przykleiłam do boków. Wierzch posypałam wiórkami czekoladowymi. Całość ozdobiłam wstążką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz